Càpsules
2021

Quin és el futur de les revistes en paper? Hi ha models de negoci viables per als mitjans digitals? Quines seran les tendències dels pròxims anys? 
 
Les càpsules d’enguany estaran dedicades a analitzar el present i el futur del sector de les revistes i els mitjans digitals de la mà d’experts reconeguts, que ens ajudaran a entendre les tendències i canvis que s’estan produint i es produiran en el futur pròxim.

SEGUEIX-LES EN LÍNIA

Càpsules a través de Zoom

Caldrà inscripció prèvia per rebre l'enllaç per poder-s'hi connectar

Sessions participatives

La primera part de la sessió serà a càrrec de l’expert convidat i la segona part destinada a l'intercanvi de reflexions, dubtes i comentaris.

Per a professionals del sector

Activitat oberta a totes les capçaleres associades i membres de les entitats col·laboradores.

PROPERES SESSIONS

Lorena Pilloni i Claudia Ramírez

Pilori és editora de les revistes de l’Instituto de Investigaciones Históricas de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM). Des de 2015 organitza el Seminari Permanent d’Editors de la Xarxa de Directors i Editors de Revistes Acadèmiques i Arbitrades.
 
Ramírez ha treballat a la revista El Mundo del Abogado i la Revista Mexicana de Opinión Pública, ambdues de Mèxic.
Llicenciada en Llengua i Literatures Hispanoamericanes, participa des de fa anys del Seminari Permanent d’Editors de la Xarxa de Directors i Editors de Revistes Acadèmiques i Arbitrades de Mèxic.

Cristian Alarcón, periodista, director de la Revista Anfibia D'Argentina

És professor a la Universitat Nacional de San Martín (Arg.) i ha estat professor visitant de la Universitat de Texas (EUA) i de la Universitat de Lille (França). Ha escrit a Clarín, Página/12, Crítica, Rolling Stone. És el coordinador del llibre “Futuro imperfecto. ¿Hacia dónde va el periodismo?”, recull de 15 assajos de líders dels principals mitjans de l’Amèrica Llatina.

 

sessions anteriors

JUAN GINER
president d'innovation media consulting group

Periodista i Doctor en Dret. Exvicedegà de la Facultat de Periodisme de la Universitat de Navarra. Professor de les universitats de Columbia, Stanford i Harvard. Autor del llibre ‘Historias de Innovation; 35 años, 74 países; recuerdos del Innovation Media Consulting Group’.
 
És president i fundador de la consultora internacional Innovation, amb seu a Londres, des d’on ha ajudat a la modernització de mitjans d’arreu del món, com ara The New York Times, BBC, O Globo, La Vanguardia, Le Monde Paris Match,  Corriere della Sera, Reforma, Berliner Morgenpost i El Mundo, entre d’altres.

ISMAEL NAFRÍA
DIRECTOR DE LA REVISTA NATIONAL GEOGRAPHIC ESPANYA

Periodista, escriptor, consultor, professor i conferenciant especialitzat en mitjans digitals. Ha estat ‘Periodista en residència’ del Knight Center for Journalism in the Americas de la Universitat de Texas, EUA (curs 2016-17). Autor dels llibres ‘La reinvenció de The New York Times’ (2017) i ‘Web 2.0. El usuario, el nuevo rey de Internet’ (2008), entre d’altres.

ORGANITZADES PER L'APPEC EDITORS DE REVISTES I DIGITALS

SOBRE LES CÀPSULES DE FORMACIÓ

L’APPEC Editors de revistes i digitals organitza breus sessions de formació, d’entre 60 i 90 minuts cadascuna, enfocades a la millora de la formació i actualització de coneixements en l’àmbit de la comunicació, el màrqueting i la generació de continguts per als professionals de revistes i mitjans de comunicació.